Om rennet

Marka Rundt er Trondheims eldste og største turrenn, og ble arrangert for første gang i 1946. Som en kuriositet kan det nevnes at rennet ble avlyst i 1946 på grunn av tett snøfall før rennet, noe som førte til at løypetråkking ble umulig. De senere år har rennet trukket til seg flere deltagere og både 2010 og 2011, med henholdsvis over 1000 og 1300 deltakere, regnes som toppår i rennets historie. Selv om rennet er blitt større, er arrangementet fortsatt kun basert på frivillighet, og arrangørklubbene, Vestbyen IL og NTNUI, stiller med mye dugnadsinnsats. I denne sammenheng bør Tor Risan bli nevnt for hans innsats for Marka Rundt i over 50 år. I 2016 mottok også Risan Kongens fortjenstmedalje for hans innsats som frivillig.

Seedingsrenn
For litt mer seriøse løpere kan rennet være en fin test før Birkebeineren eller Vasaloppet. I år teller også resultatet fra Marka Rundt som seedingsløp for å få best mulig pulje i Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Studentklassen
For mange år tilbake var det tradisjon å arrangere Studentfemmila som var vinterens kraftprøve for studentene i den gamle stad. I 1993 tok vi opp igjen denne tradisjonen ved å innføre studentklasse i Marka Rundt. Løypa er riktignok «bare» 40 km, klassisk stil, men med denne forkortelsen håper vi å få med enda flere mosjonister. Studentklassen går samme løype som turklassene, det vil si gjennom de beste deler av Bymarka, og alt ligger til rette for en fin skitur.

Råkallen
Dersom du fullfører Marka Rundt har du også tilfredstilt en av tre krav for å bli en ekte «Råkall» !

Mvh Ingvill Andrea Røed
Rennleder Marka Rundt