Marka Rundt i Midt-Norsk turrenncup 2015

 

Logo Midt-Norsk turrenncup-MR

Fem av de største turrennene i Midt-Norge lanserer nå Midt-Norsk Turrenncup. Målet er å øke interessen for turrenn i Trøndelag. I denne cupen er deltakelse det viktigste, ikke sluttider og plasseringer. Alle som fullfører minst tre av de fem rennene er med i trekningen om pengepremier.

De tradisjonsrike turrennene Markatrimmen, Marka Rundt, Rensfjellrennet, Storlirennet og Flyktningerennet inngår i cupen som strekker seg fra starten av februar til slutten av mars. – Vi håper med dette samarbeidet at flere får øynene opp for de fine arrangementene vi har i regionen, sier initiativtaker Alf Roar Slind fra Rensfjellrennet.pressebildeMN

Påmelding gjøres som før for hvert enkelt renn på rennenes respektive hjemmesider. Det kåres vinnere og premieres på vanlig måte, og i tillegg kommer altså uttrekkspremiene for cupen.

Alle fem renn har forholdsvis beskjedne markedsføringsbudsjett. Ved å samarbeide vil de mer effektivt nå ut med informasjon om alle renn til potensielle deltakere.

– Hver for oss har vi samlet erfaringer og bygget opp god arrangementskompetanse. Nå ønsker vi å lære av hverandre for å utvikle oss videre, sier Ingeborg Treu Røe i Marka Rundt.

Langrenn er populært som aldri før og mange har oppdaget helsegevinsten ved å gå på ski. Det å ha et turrenn å trene mot kan være motiverende. Line Selnes i Trondhjems Skiklub (arrangør av Markatrimmen) bekrefter at de har en økende pågang av folk som vil gå skikurs. – Vårt inntrykk er dessuten at mange har «sitt» turrenn som de deltar i. Med denne cupen håper vi å inspirere folk til å delta i flere renn i løpet av vinteren.

Flyktningerennet fra Nordli til Gäddede har tradisjonelt sett vært et renn for nord-trøndere. – Med oppmerksomheten rundt Midt-Norsk Turrenncup tror vi flere skiglade mosjonister i Sør-Trøndelag også vil finne veien til Lierne, sier Eva Westum Kveli i Flyktningerennet.

Fire av de fem rennene går i klassisk stil, mens Storlirennet skiller seg ut som det eneste i friteknikk. – Vi har en sterk familieprofil i vårt arrangement og ser at særlig yngre løpere gjerne vil skøyte. Kanskje vil turrenncupen også få flere voksne til å tørre å hive seg med i et skøyterenn, tror Storlirennets leder Mary Ann Myhre.

Det første året har vi ikke andre ambisjoner enn å drive felles markedsføring og å lære av hverandre. Slik mener vi kvaliteten på hvert enkelt renn vil bli høyere. På sikt satser vi på å legge mer innhold inn i cupen og vi har stor tro på at vi alle vil kunne få økt oppslutning om våre renn med dette samarbeidet, avslutter Alf Roar Slind.

For mer informasjon om Midt-Norsk Turrenncup, se hjemmesida http://mn-turrenncup.no/ eller ta kontakt med Alf Roar Slind, telefon 951 41 106.

 

Comments are closed.